Er dient zich binnenkort een nieuwe lichting supercars aan en die hebben allemaal iets gemeen: ze benutten de kansen van elektrisch rijden, of elektrische energie in de vorm van KERS. Porsche gaat zelfs zo ver om in de 918 Spyder twee elektromotoren toe te passen. En daar wordt hij alleen maar sneller van.

De eerste autotesters hebben al plaats mogen nemen op de passagiersstoel van de 918 Spyder, Porsche’s nieuwste supercar die naast een achtcilinder gebruik maakt van twee elektromotoren, en daarmee over de gehele linie zelfs zuinig te noemen is – de CO2-uitstot bedraagt dan ook slechts 70 gram per km. EVO-oprichter Harry Metcalfe mocht de aanstaande concurrent van de McLaren P1 en de Ferrari F70 ook ervaren, terwijl Porsche-testrijder Walter Röhrl uitleg geeft.

Handig om te weten
Verantwoordelijk voor het totaalvermogen van bijna 800 pk in de 918 Spyder is een 4.6-liter V8 met 550 pk, een elektromotor in de aandrijflijn (120 pk) en een elektromotor tussen de voorwielen, goed voor 106 pk. Hiermee sprint de vierwielaangedreven Porsche in minder dan 3 tellen naar de honderd en bereikt men de 200 km/u in ongeveer 8 tellen. Eind 2013 zullen de eerste productieversies worden uitgeleverd aan klanten. In Nederland vraagt Porsche 640.000 euro, maar dat is zonder belastingen. Het conceptmodel heeft een elektromodus waarin 25 km louter op kracht van de elektromotoren kan worden gereden.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.