Er doken al regelmatig prototypes op van de 918 Spyder en vandaag heeft het merk uit Stuttgart meer beelden en informatie omtrent de bijna productierijpe versie vrijgegeven. Hou u vast: het gecombineerde vermogen komt uit méér dan 770 pk terwijl het verbruikscijfer uitkomt op 3l/100 km.

Het design zoals te zien is op de foto’s is nog niet definitief, en dat verklaart waarschijnlijk ook waarom de twee uitlaten zo hoog en dicht bij de middenmotor – een 4.6-liter V8 met 440 pk- zijn geplaatst. Deze krachtbron wordt bijgestaan door een elektromotor met 120 pk (90 kW) en bij de vooras is nóg een e-motor te vinden die 106 pk (80 kW) levert. De Porsche 918 Spyder is hierdoor dus vierwielaangedreven.

Het verbruik komt dus uit op drie liter per honderd kilometer, wat omgerekend ongveer gelijk staat aan 1 op 33. De CO2-uitstoot zou uitkomen op 70 gram per kilometer en aangezien het een plug-in hybride wordt, is er ook volledig elektrisch mee te rijden. Hoeveel kilometers de 918 Spyder uit één acculading van 6,8 kWh trekt is niet bekend overigens. Wel dat hij een elektrische top heeft van 150 km/u. De Porsche 918 Spyder sprint in minder dan 3 seconden naar 100km/u en heeft een top van 325km/u. Het is echter nog maar de vraag hoeveel er van deze cijfers overblijft als de 918 Spyder eind 2013 in productie gaat.

Meer foto’s zijn te bekijken op Autoblog.nl.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.