Het is voer voor speculatie. De elektrificatie van de Porsche 911. Kunnen we een al dan niet deels elektrische uitvoering van één van de oermodellen van Porsche verwachten?

Porsche 911 in de regen

Enige jaren geleden werd er al eens wat gefluisterd over de komst van een Porsche 911 Hybrid. Het ziet ernaar uit dat die sportwagen voorlopig niet hoeft te worden verwacht. Deels elektrische aandrijving zorgt voor meer gewicht en dat gaan ten koste van de rijeigenschappen.

Het zijn de volumemodellen die elektrische aandrijving krijgen. De Porsche Macan lijkt de belangrijkste te worden, de nieuwe krijgt een volledig elektrische aandrijflijn. Ook de Porsche Taycan is van een niet te onderschatten waarde, als eerste Porsche nieuwe stijl.

Eén auto wordt ongemoeid gelaten en dat is de Porsche 911. Dat heeft ceo Oliver Blume gezegd in een interview. Het zal altijd mogelijk zijn om bij een Porsche 911 voor een verbrandingsmotor te kiezen. Het wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar bij de Porsche 911 lijken alternatieve aandrijfvormen volstrekt geen prioriteit te hebben.

De sportwagen herbergt de kwaliteit om uit te groeien tot een rijdend anachronisme. De ronduit onhandige plaatsing van de motor, voorbij de achteras en dus uiterst achterin, is een goede voorzet. Onwil om te vernieuwen maakt het af.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.