Voor “milieuridders” die toch graag een Porsche 911 willen, of voor liefhebbers van techniek?

Porsche 911 met ombouw van Vonnen

Een Porsche 911, dat is conventionele techniek in een net zo conventionele jas. Al enige jaren zijn er geruchten dat een hybrideversie van de vertrouwde 911 op komst is en steeds opnieuw blijkt dat op zoiets voorlopig niet hoeft te worden gerekend, net zo min overigens als op een volelektrische 911.

Liefhebbers van hybride-aandrijving kunnen elders terecht. Het uit de Amerikaanse staat Californië afkomstige Vonnen is namelijk in staat om een Porsche 911 om te bouwen. Zodat iedereen die de behoefte koestert de blits kan maken met een Prius-achtige aandrijflijn, in een 911!

Het gaat om iets dat lichtelijk mysterieus wordt aangeduid met Vonnen Shadow Drive, dat zomaar 110 kW (150 pk) en 203 Nm extra oplevert. Een generator-elektromotor wordt tussen de motor en versnellingsbak geplaatst en een stuureenheid leest de data van het can-bus-systeem en de remmen. Het accupakket meet een vrij bescheiden 1 kWh. De ombouw is er vooral om het prestatieniveau te verhogen en de souplesse te laten stijgen. De Porsche 911 heeft zelfs een heuse Sport-modus, die de elektromotor laat zorgen voor extra vermogen als het gaspedaal diep wordt ingedrukt. Normaal gesproken wordt gereden in de Stealth-modus, waarin de hybridekracht een onopvallende metgezel is.

Het mooie is dat er aardig wat 911’s van hybride aandrijving kunnen worden voorzien, onder andere de Porsche 997, 991 en de huidige 992. Ook krachtige modellen als de Turbo, GT2 en GT2 RS kunnen naar wens deze krachtkuur krijgen. Net als de meer bescheiden broeders, de Porsche Boxter en Cayman. (Via: autoblog.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.