Porsche heeft besloten om door te gaan met de ontwikkeling van de 911 GT3 R Hybrid, een racebolide met twee extra elektromotoren om de voorwielen aan te drijven. Dit maakte Porsche bij de jaarlijkse Champions Night in Stuttgart bekend.

Dit jaar werd er door Porsche geracet met de tweede generatie van de Porsche 911 GT3 R Hybrid, een versie met een 470 pk sterke 4.0-liter boxermotor achter de achteras. De twee e-motoren deden daar nog eens 202 pk bij die richting de voorwielen worden gestuurd. Deze motoren krijgen hun elektriciteit van een enorm vliegwiel die gemonteerd is waar normaal de passagiersstoel zich bevindt. De energie die hieruit word getrokken kan gebruikt worden tijdens inhaalacties. Deze draait op top 36.000 tpm. De ingenieurs van Porsche zijn erin geslaagd om het gewicht van de auto de 1.300 kg te laten uitkomen.

Porsche is er dus aardig in geslaagd om een vorm van hybridetechniek bruikbaar te maken voor de autosport. De tweede generatie van de 911 GT3 R Hybrid is dan ook zeker niet het eindpunt van de ontwikkelingen. Ze gaan namelijk verder met testen en in 2012 komt er een derde generatie die zich mag uitleven op het circuit.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.