Tesla Fabriek
Dat is de conclusie van een in opdracht van het Duitse ministerie van economische zaken en energie uitgevoerd onderzoek naar de kosten die verduurzaming van het wagenpark met zich meebrengt.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Universiteit van Aken en richtte zich op de kosten die de regelgeving van de EU op het gebied van CO2-reductie met zich meebrengen, zo meldt Automobiel Management. De komende jaren moeten fabrikanten aan steeds strengere uitstootnormen voldoen, iets wat alleen haalbaar is wanneer fabrikanten zich wenden tot alternatieve technieken. Zo zouden alle grote BMW’s in de nabije toekomst plug-inhybrides worden, terwijl sportwagenfabrikant Porsche waarschijnlijk een volledig elektrisch model zal presenteren. Overigens hoeft niet elke auto aan de uitstootnormen te voldoen, zolang de gemiddelde uitstoot van de jaarlijks geproduceerde auto’s maar onder de door de EU gestelde limiet blijft.

Alternatieve technieken kosten ook meer geld. Denk maar aan de populaire Mitsubishi Outlander PHEV welke precies 10 mille duurder is dan de variant zonder plug-intechniek. Volgens het onderzoek liggen de productiekosten van duurzame auto’s dan ook flink hoger dan van conventionele wagens: zo’n drie tot vier duizend euro om precies te zijn. Forse bedragen, die uiteindelijk door de consument moeten worden opgehoest. Daarbij is het maar de vraag of op termijn de lagere brandstofkosten opwegen tegen de meerprijs van de auto zelf. Tot die tijd zal stimulering van de overheid zeker nodig blijven.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

jullie bedoelen, productie kosten natuurlijk :p
maar even mijn reactie op dit artikel. Goed dat dit onderzocht wordt. maar ten eerste neem ik aan dat de productie kosten in het tijd van de t ford ook niet laag waren. Ik denk dat dat gewoon tijd nodig heeft.

En ten tweede dat mag echt geen reden zijn om niet voor duurzaam te kiezen!!!!

@koopman20: Henry Ford gaf bestaande klanten later zelfs geld terug toen de productiekosten omlaag gingen! Scherp trouwens, we hebben het aangepast.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.