Vanwege sterk stijgende benzine- en dieselprijzen is de vraag naar auto’s die op gas (LPG) rijden enorm aan het toenemen. In 2011 werden er 11.788 auto’s met een gasinstallatie geregistreerd, 57% meer dan in 2010. In de eerste twee maanden van dit jaar is de stijging echter al 90% in vergelijking met vorig jaar.

Deze toename is naast een toenemende olieprijs mede te danken aan autofabrikanten die steeds vaker modellen aanbieden af-fabriek een LPG-installatie meegeven. In 2011 werden 6.270 personenauto’s met een standaard gasinstallatie verkocht, tegenover slechts 2.002 in 2010.

Volgens Kees Goudberg, voorzitter van Stichting Autogas Nederland, zal de populariteit van LPG dit jaar verder toenemen. ‘De eerste twee maanden van dit jaar laten een gemiddelde stijging zien van negentig procent. Vooral de affabriek gasauto’s doen het erg goed. Dit jaar zijn er in de eerste twee maanden 1.551 van op kenteken gezet, tegenover 660 vorig jaar. Ruimschoots een verdubbeling dus.’ zo meldt BOVAG.

Bij BOVAG wijst woordvoerder Gijs Bosman er op dat het ondanks de relatief grote groei niettemin om relatief kleine aantallen gaat. ‘Vorig jaar zijn er 550.000 nieuwe auto’s verkocht’, zegt Bosman. ‘Het totale wagenpark bestaat uit acht miljoen auto’s. Daarvan rijden er slechts 208.067 op LPG. Maar nieuwe auto’s op gas zijn heel langzaam terrein aan het terugwinnen.’


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.