Een van Europa’s grootste aanbieders van deelauto’s, Greenwheels, kent vanaf vandaag een nieuwe aandeelhouder. De internationale service- en handelsonderneming Pon Holdings heeft namelijk een aanmerkelijk belang genomen in de onderneming. Door de samenwerking hoopt men nog beter in te spelen op de groeiende populariteit van deelauto’s in Europa.

Toen Jan Borghuis (44) en Gijs van Lookeren Campagne (45) in 1995 op een zolderkamer met drie deelauto’s het bedrijf Greenwheels startten, konden zij niet bevroeden dat zij een van Europa’s grootste aanbieders van deelauto’s zouden worden. In het straatbeeld van de grote steden en bij de NS-stations zijn de rode auto’s met de groene logo’s niet meer weg te denken. Vandaag de dag maken tienduizenden abonnees dagelijks gebruik van zo’n 2.000 auto’s. Door het gemak, de lage kosten en de flexibiliteit is de deelauto uitgegroeid tot een populair vervoersmiddel. Niet alleen in Nederland is Greenwheels actief, maar ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De deelname in Greenwheels past uitstekend in de groeistrategie van Pon als toonaangevende mobiliteitsaanbieder. Gezamenlijk kunnen zij alle vormen van mobiliteit aanbieden. Nu richt Greenwheels zich voornamelijk op consumenten. Beide bedrijven verwachten te kunnen profiteren van de groeiende vraag naar zakelijke mobiliteitsoplossingen zoals deelauto’s. De zakelijke markt voor deelauto’s is klein in vergelijking met de leasemarkt. Recent onderzoek van platform ‘Slim Werken, Slim Reizen’ heeft laten zien dat de werknemers van de 50 grootste bedrijven voor 2015 hun mobiliteit anders willen gaan invullen.

Greenwheels blijft een zelfstandig opererend bedrijf binnen het Pon-concern. Er worden verder geen financiële details bekend gemaakt. De oprichters blijven aan als directie van het bedrijf.

Pon staat bekend als Nederlandse importeur van Volkswagen, Audi, Seat, Škoda Porsche, Bentley, MAN, Caterpillar en Motrac. Maar ze zijn ook de Nederlandse importeur van Continental en onder andere eigenaar van Reifen Gundlach, Summa Tyre en Euro-Tyre. Tevens bezitten ze de nodige dealers en bijvoorbeeld leasebedrijf Dutchlease.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.