Om vrijwel geruisloos op een crime scene aan te komen heeft de sterke arm der wet acht Nissan Leaf’s in gebruik genomen.

De volledig elektrische Leaf’s met een range van ongeveer 160 kilometer worden ingezet voor Portugal’s PSP (Polícia de Segurança Pública), dat voornamelijk patrouilleert in de stedelijke gebieden van het land. Het plan is om de Leaf voornamelijk in te zetten voor het PSP Safe School Program, maar de Leaf kan ook bij andere politietaken dienst doen.

Het is de politie in Portugal er eveneens veel aan gelegen om de uitstoot van hun wagenpark (ca. 5.000 auto’s) te verminderen. “We pride ourselves in being the first police force in the world to incorporate cars with zero-emission technology as part of our 5,000 vehicle fleet,” aldus Superintendent Paul Gomes Valente, National Director van de PSP. “We want to continue contributing to the reduction in pollution in large urban centres and the introduction of the 100 per cent electric Nissan LEAF sets a new benchmark for our fleet.

Eerder zagen we al een Vauxhall Ampera in politietrim en nam de Berlijnse politie al een aantal EV’s in gebruik.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Geruisloos ok.. maar het zal even duren voordat ze er zijn;)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.