Polestar wil eigen modellen snel op de weg hebben
Hier is sprake van een gezonde ambitie.

Het was een belangrijk autonieuwtje voor 2017. Polestar dat als eigen merk doorgaat en niet langer hete Volvo’s gaat produceren. Het merk gaat zich bezighouden met elektrische auto’s en de Polestar 1 is slechts het begin van wat komen gaat.

Op de achtergrond werkt de autofabrikant namelijk aan een reeks modellen die kort na elkaar op de markt zullen worden gebracht. De Polestar 1 moet eind volgend jaar op de markt worden gebracht. Deze plug-in hybride heeft veel overeenkomsten met de Volvo S90.

Vervolgens komt de Polestar 2 in 2019. Dit gaat een volledig elektrische mid-size sedan worden. Een directe concurrent van de Tesla Model 3. Dan de Polestar 3. Een elektrische crossover die op de planning staat voor 2020. Volgens Motor Trend komt de Polestar 4 eind 2020, al is nog niet bekend welke carrosserievorm dit model gaat krijgen. Mogelijk een cabrio op basis van de Polestar 1, maar voor nu nemen we die berichtgevingen met een korreltje zout.

Volgens deze agenda lanceert Polestar vier modellen binnen enkele jaren. Het merk zal aan de bak moeten om deze ambities te realiseren. Met het Chinese concern Geely in de rug lijkt dat wel goed te gaan komen. Zo werd met de aankondiging van de Polestar 1 bekend dat het concern 640 miljoen euro ging investeren in het nieuwe merk. Tesla, watch your back.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het front van de afgebeelde wagen doet me denken aan die van een RS5.

@g60gti: idd, maar dan een stuk fraaier!

Die auto boven het artikel. Nondeju wat dik.

Ik word helemaal gestoord van al elektrische auto gedoe. Duurzaam hier, duurzaam daar. Rot op, moeder aarde doet toch waar ze zelf zin in heeft. Maar goed, als het dan toch moet… De waterstof auto DAT is de toekomst (ook qua range) i.p.v. elektrisch

@VeniVidiVici: ik sprak pas geleden een insider bij rijkswaterstaat om te vragen hoe het nou zat met waterstof.
Het schijnt een duur geintje te zijn om zulke stations te plaatsen. Een ander argument was dat de techniek van elektrisch rijden in een veel veder stadium zit dan waterstof (lees: autonoom)

@venividivici: Rot zelf op

@shadowbroker: Nou idd! Verdomme!

@shadowbroker: venividivici betekent dan ook in goed Latijn: ik kwam, ik zag en ik ben opgerot 😉

@otograaf: nee dat is veni vidi foetsie

@venividivici: Een waterstof auto is elektrisch:)

@VeniVidiVici: Jij ligt zo enorm onder een steen.. Kom eronder uit joh. Waterstof. Harstikke leuk, maar ook gewoon een elektrische auto, maar dan met een iets andere batterij. Want ja: Waterstof auto’s hebben gewoon een elektromotor.

@postzegel: Ja, met een veel grotere range en die batterij kakt niet in als het koud weer is Ên je hoeft niet na 400 kilometer weer 30 minuten bij een laadpaal te gaan wachten (stuk prettiger onderweg met wintersportvakantie)

@venividivici: Beetje jammer alleen dat je ook hier problemen ondervindt met achteruitgang van het ” accupakket “. De ” motor / generator ” neemt in vermogen af doordat de membranen verstopt raken met vervuiling uit de brandstof. Het waterstofgas dat oa Shell maakt is namelijk niet zuiver, maar bevat kleine hoeveelheden vervuiling. En daarmee is waterstof nog steeds niet zaligmakend.

@venividivici: wanneer je een beetje verstandig bent, neem je na 400 km rijden sowieso een half uur pauze. Dus het probleem is niet de range. Het is de mindset van de mens. We hebben veel moeite met veranderingen/ vernieuwingen.
Praat maar eens met bejaarden. Die zeggen allemaal: vroeger was alles beter. Iedere generatie zegt dat. Dat betekend dat het 100 jaar geleden wel een hele mooie wereld was. Toch?

Daar zit ik liever in dan in een Tesla…

Ik hoop dat m’n aanvraag wordt omgezet in een bestelling.. ‘k Was er als de kippen bij, die Polestar 1.

@Jochempie: Dat doe je goed! Beetje jammer vind ik wel dat ze niet onder de Volvo brand uitgebracht worden.

Ik wacht al mijn hele leven op een Volvo zonder diagonale streep op de gril. Yay!

Einde Tesla in zicht. Autofabrikanten liggen op stoom. Waterstof lijkt me meer een toekomst. Voor de accu grondstoffen zijn we teveel afhankelijk van China en Korea. Die Polestar vind ik schitterend.

@alpinafanb10: op stoom? Bedoel je niet op stroom? 😉

@alpinafanb10: “einde Tesla in zicht”.
Hahaha! Hou toch op man. Dat eeuwige pessimisme hier is dodelijk vermoeiend.

OT: schitterende wagen en goed nieuws. Geely is goed bezig.

Erg dik. Hopen dat ze de achterkant niet weer hebben verpest zoals bij de xc90 en s en v90

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.