Een spectaculaire concept car die op weg is naar de productiefase. Het is te hopen dat het ontwerp niet al te zeer wordt afgezwakt.

Een concept car is er om de richting te geven, publieksreacties uit te lokken, vorm te vinden en nieuwe technologieën toe te passen. Vaak blijft het bij een oefening, want een concept car daadwerkelijk kan in hoge mate conceptueel en daardoor volstrekt niet realistisch zijn. Het kan echter ook zijn dat een auto haast ongewijzigd in productie gaat.

De Polestar Precept is in februari onthuld, inmiddels heeft Polestar bekendgemaakt dat de Precept in productie zal worden genomen, ongetwijfeld in een wat gewijzigde vorm. Hopelijk gaat dat niet ten koste van de ziel van de auto, laat staan het schitterende, vrij ranke ontwerp. Hier staat een liftback zoals menigeen die graag ziet, eentje die uitnodigt tot het afleggen van eindeloos veel kilometers dwars door Europa. Een auto die kan uitgroeien tot concurrent van (vanzelfsprekend) de Tesla Model S en in mate de (waarschijnlijk) duurdere Lightyear One en Lucid Air als tegenstrevers heeft.

Over de specificaties weten we hoegenaamd niets. Veel verder dan het vermoeden uitspreken dat kan worden beschikt over een zee aan peekaa’s en een royaal bemeten accupakket komen we niet. Er is veel aandacht voor duurzaamheid. Verschillende materialen zijn onherkenbaar veranderd tot interieurdelen van concept Precept; pet-flessen, visnetten, kurk en een composiet van vlas.

Het wachten op de officiële productieversie is begonnen, daar is nog geen datum aan gekoppeld.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.