Polestar-fabriek in Chengdu
De kickoff van het het performancemerk van Volvo.

In een recent verleden stond het Polestar-label gelijk aan een felblauwe Volvo met aardig wat vermogen, maar intussen is Polestar een heus merk geworden. Uiteraard kan men er terecht voor hoog-performante auto’s, die niet mis te verstane concurrentie het hoofd weet te bieden. Er wordt gestreden met AMG-modellen van Mercedes, M-modellen van BMW en Performance-Tesla’s.

Dat wordt niet gedaan met conventionele aandrijftechnieken. Er wordt vertrouwd op elektrische aandrijving. Wel wordt er rustig van start gegaan; de Polestar 1 is namelijk een plugin-hybride, de Polestar 2 die op een later moment debuteert is wel volledig elektrisch. De Polestar 1 wordt geproduceerd in een gloednieuwe productielocatie in Chengdu (China). Nog dit jaar rollen de eerste auto’s van de band. Gedurende de eerste drie jaar is de inzet een productie van 1.500 stuks van de Polestar 1. De duurzaamheid wordt gehuldigd in de fabriek, naar verluidt is dit een van de meest milieuvriendelijke autofabrieken van China. Voor wat het waard is.

De Polestar 2 zal elders worden geproduceerd, voor die auto wordt uitgeweken naar een fabriek in Luqiao (China). Dat het Verre Oosten in zwang is berust niet op toeval, het moederbedrijf van Volvo en Polestar is de Chinese autofabrikant Geely.

Meer beeld van de fabriek is HIER op Autoblog te vinden.

Polestar-fabriek in Chendu, met auto


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.