Polestar gaat voor klimaatneutrale auto in 2030

Polestar heeft aangekondigd dat ze tegen een eerste echte klimaatneutrale auto willen maken.

Het is een ambitieus doel, maar ze denken het te kunnen halen. Het project met de naam Polestar 0 heeft als missie de koolstofemissies te verminderen door de manier waarop auto’s worden gemaakt te veranderen. De productie van een voertuig moet niet via traditionele processen verlopen, maar via een hele nieuwe manier om klimaatneutrale auto’s te kunnen maken.

Het gaat om het complete proces, van leveranciers tot retailers. Nu worden de auto’s nog een traditionele manier geproduceerd, en plant men vervolgens bomen om de CO2 weer te compenseren. Op de lange termijn is deze vorm van compensatie niet langer duurzaam. Daarvoor waarschuwen milieudeskundigen. Een bos kan immers worden gekapt, verwoest door brand of veranderd door klimaatverandering.

Tegenwoordig is CO2 neutraal het helemaal, maar van klimaatneutraal produceren horen je tegenwoordig nog amper wat. Op dit moment is dat ook lastig te realiseren en zelfs 2030 zal een echte uitdaging voor Polestar worden om dit voor elkaar te krijgen.

Hoewel de Polestar 2 nu de fabriek verlaat op een ecologische manier, wil Polestar in 2030 auto’s kunnen maken die dus volledig klimaatneutraal zijn. Het merk heeft nog negen jaar de tijd om zich voor te bereiden op deze monsterambitie.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.