Een ev overal kunnen opladen is van het grootst mogelijke belang.

Polestar 2 aan de lader

Laadpalen zijn er in overvloed, in Nederland en grote delen van Europa. Om een laadsessie van start te kunnen gaan is een laadpas of laaddruppel onmisbaar, aangezien met een pinpas of creditcard vaak bijster weinig valt uit te halen.

Om iedereen die over enige maanden een volledig elektrische Polestar 2 in ontvangst neemt in gelegenheid te stellen om de wagen op te laden, wordt standaard een laaddruppel van Plugsurfing meegeleverd. Iets dat voor de talloze leaserijders van ondergeschikt belang is, aangezien het de leasemaatschappij is die de laadpas aan hen uitreikt, maar voor de rest zeer zeker van pas komt.

Met de laaddruppel van Plugsurfing kan binnen Europa gebruik worden gemaakt van 195.000 laadpunten van vele aanbieders. Verder ontvangen Polestar-rijders een uitgebreide instructie bij de aflevering van de auto, zodat onder meer duidelijk wordt hoe het ingebouwde Android-navigatiesysteem kan worden ingezet bij het bepalen van de optimale route, indien nodig met laadstop(s) onderweg, en hoe het opladen eigenlijk in zijn werk gaat.

Het is trouwens wat opmerkelijk dat Polestar stelt dat de levering over “een aantal maanden” van start gaat. Daarmee wordt impliciet kenbaar gemaakt dat de ev in enige mate is verlaat, aangezien men eerder nog sprak van een leveringsstart in juli.

Beeld: Polestar 2 bij een laadpunt


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.