Vrijwel iedereen die wel eens een langere, al dan niet internationale route heeft moeten afleggen met een ev die géén Tesla is, zal A Better Routeplanner kennen.

Een stuk of wat parameters en uitgebreide informatie over het verbruik van de onderhavige ev. Daarmee wordt het mogelijk gemaakt om routes akelig nauwkeurig te plannen, of eigenlijk de laadstops precies goed te laten vallen. Niet te vroeg en niet te laat. Niet voor niets behoort A Better Routeplanner (ABRP) tot de favorieten om een langere trip voor te bereiden, omdat het nu eenmaal niet mogelijk is om alle stopplekken uit het hoofd te kennen en langs de snelweg amper wordt verwezen naar snelladers op verzorgingsplekken.

De filosofie van Polestar lijkt te zijn dat er met vereende krachten het verst valt te komen. Er wordt al gebruik gemaakt van het Android Automotive OS en dat maakt het een koud kunstje om A Better Routeplanner te laten draaien in de auto. Precies dat is gebeurd, want het is mogelijk om voorgenoemde routeplanner als app te downloaden voor de Polestar 2. Daar worden de ritbegeleiding alleen maar beter van. Hoewel ook de standaardnavigatie niet bepaald een pleefiguur slaat, ook daarmee worden laadstops keurig gepland. Via A Better Routeplanner wordt de route trouwens gewoon overgedragen aan het ingebouwde navigatiesysteem.

Het is hoe dan ook een veelbelovende samenwerking en hopelijk het begin van meer. Voor de verdere acceptatie van ev’s en ter bevordering van het gebruiksgemak, is een navigatiesysteem dat foutvrij laadstops inplant haast onmisbaar. Niet iedereen vindt het in dit digitale tijdperk even leuk om vooraf aardig nauwkeurig te bepalen waar moet worden opgeladen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.