Byd E6
Terwijl er in Nederland over afgelopen jaar een forse daling in het aantal verkochte plug-inhybrides te melden was, zijn deze auto’s in China aan een opmars bezig. Nog populairder dan de hybrides, zijn de volledig elektrische auto’s.

In 2014 werden bijna 75.000 elektrische en semi-elektrische auto’s verkocht in China, eens stijging van 350 procent ten opzichte van 2013, aldus EVObsession.com. 45.605 elektrische auto’s gingen er vorig jaar over de Chinese toonbank, plug-inhybrides waren met 29.894 verkochte exemplaren opvallend genoeg minder populair dan hun volledig elektrische tegenhangers. Qua verkopen is China hard op weg de Verenigde Staten voorbij te streven, daar werden vorig jaar krap 100.000 auto’s met stekker verkocht.

Net als in Nederland hangt het succes van de stekkerauto af van stimulansen door de overheid. Deze variĆ«ren van gratis nummerborden (die in sommige overbevolkte steden soms tot wel 12.500 euro kunnen kosten), een korting op of volledige ontheffing van belastingen en geen wachtlijst voor registratie van de auto. Veel elektrische auto’s op de Chinese makrt worden gemaakt door kleine lokale fabrieken en zelfs de grootste spele, Kandi, is in de rest van de wereld nauwelijks bekend. Alleen de BYD E6 (hierboven afgebeeld) kun je in Europa tegenkomen, onder andere in Rotterdam zijn er een aantal in gebruik als taxi.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.