Staatssecretaris Mansveld geeft het Formule E-team groen licht om elektrisch rijden in een plug-in hybride te promoten.

Er is een stuurgroep opgericht bestaande uit de leden van het Formule E-Team, RAI Vereniging, VNA, de Vereniging DOET, Natuur & Milieu en The New Motion. Voorzitter van de stuurgroep Michiel Hartman van de Vereniging DOET, die de plannen gaat aanjagen, zegt hierover:

Het is een ultieme kans om gezamenlijk te zorgen dat berijders van plug-in hybride voertuigen de optimale kansen krijgen om hun zakelijke reizen zoveel mogelijk elektrisch af te leggen. Er zijn nu al berijders die dat goed lukt, maar dat is nog niet altijd mogelijk voor iedereen. Een goede stimulering en slimme diensten kunnen daarbij helpen. Hierdoor kan ook een markt voor nieuwe diensten ontstaan.

Er rijden nu circa 25.000 plug-in hybride voertuigen op de Nederlandse wegen. Het is zaak dat deze auto’s zoveel mogelijk elektrisch rijden. In het Plan van Aanpak van de stuurgroep is een aantal maatregelen geformuleerd om werkgevers en werknemers hierbij te ondersteunen. De maatregelen hebben onder andere betrekking op:

– het vergemakkelijken van de toegang tot laadinfrastructuur;
– zorgen voor laadmogelijkheid thuis of op de werkplek;
– slimme financiële prikkels in autoregelingen van werkgevers opnemen;
– informatieverschaffing plug-in gebruik door marktpartijen.

Ook zal er een Plug-In Coalitie van bedrijven gevormd worden, die laat zien dat met de juiste maatregelen berijders van plug-in hybride auto’s te motiveren zijn om veel elektrische kilometers te maken, bijvoorbeeld door leaserijders een laadpas te geven met daarbij geen of een beperkte mogelijkheid om brandstof te tanken. Deze bedrijven zijn de ambassadeurs van slim rijden met plug-in hybrides. Ook de overheid heeft via Mansveld toegezegd een bijdrage te gaan leveren. Lees hier meer over in de brief van Mansveld.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Om op je werk of bij een bedrijf met meerdere elektrische auto’s te kunnen opladen zie hiervoor:
http://www.vdsijs.nl/lopende-projecten/107/Smart-grid-bedrijfsgebouw-Van-der-Sijs

Dus, we gaan weer bergen langzaamlaadpaaltjes neer zetten die maximaal 1-fase 16A leveren? Leuk als je daar moet je echte EV aan komt te staan..

Sowieso was dit te voorspellen. Helaas hebben té veel van deze rijders enkel voor de 0% gekozen en verder niets.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.