Volvo V60 PHEV aan de generator
Wie in een plug-in hybride rijdt, is net zo tevreden over de auto als de andere zakelijke rijders.

Deze conslusie wordt getrokken in het Nationaal Zakenauto Onderzoek (NZO 2014). Het gaat hier niet alleen om de lage bijtelling, maar ook om de goede rijeigenschappen van plug-in hybrides. De bestuurders van PHEV’s geven dan ook vaak aan dat hun volgende auto ook een (semi-)elektrische aandrijving zal hebben.

Bovenaan de lijst van e-auto’s die zakelijk worden gereden staat de Tesla Model S. Momenteel zegt 0,1 procent van de 4.000 ondervraagden in deze auto te rijden, maar 1,5 procent zal van de eerstvolgende mogelijkheid gebruik maken om over te stappen naar het Amerikaanse merk. Ook Mitsubishi (3 procent) en Volvo (14 procent) staan op de verlanglijst.

De bestuurders leggen gemiddeld 101 kilometer per dag met hun PHEV af, waarvan 39 kilometer elektrisch, maar over het brandstofverbruik zijn de meningen verdeeld. De (plug-in) hybride blijkt vaak niet zo zuinig als verwacht. Dit is vaak toe te schrijven aan het laadgedrag van de berijders. De meesten laden slechts één keer per dag, 13 procent zegt zelfs bijna nooit te laden. Dit terwijl twee maal per dag laden een grotere winst oplevert. (Foto: gulli) (via Autoblog)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen reacties mogelijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.