De oprichter van Fisker Automotive mag dan geen CEO van het merk meer zijn, hij houdt zich nog altijd druk bezig met de toekomststrategie van het merk. In een recent interview met de the Wall Street Journal geeft Henrik Fisker aan dat hij wel wat voelt voor een vierwielaangedreven model. Ook een samenwerking met bootfabrikanten wordt niet uitgesloten.

In het vraaggesprek breekt Henrik opnieuw een lans voor hybride-elektrische auto’s; het zou dé manier zijn om elektrische mobiliteit naar de massa te brengen, aangezien het de voordelen van elektriciteit (schoon) combineert met het gemak van een verbrandingsmotor (range). Het bereiken van de massa gaat met de Karma (+/- 100.000 euro) niet lukken, maar het volgende model dat op stapel staan, de Atlantic, moet met een vanafprijs van 50.000 á 60.000 euro een veel bredere doelgroep aanspreken.

En terwijl de aanstaande Atlantic steeds iets verder wordt uitgesteld is Henrik Fisker niet te beroerd alvast te speculeren over nieuwe modellen. Eén daarvan is een vierwielaangedreven auto, zo laat hij weten. Hiermee zou Fisker naar een SUV hinten, iets dat aartsrivaal Tesla Motors uit Californië eveneens in de koker heeft zitten met de Model X. verder details hierover werden niet gegeven, wat een introductiedatum ver na 2015 niet onwaarschijnlijk maakt.

Een tweede nieuwe weg die Fisker zegt te willen inslaan is die van de maritieme wereld. De techniek van Fisker zou zich namelijk prima lenen voor boten. In het interview zegt Henrik: “I could imagine that boats sailing in harbors will only use electric engines. And then once they are out in the water they will use diesel. This is the future.”


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dus Henrik hint naar een combinatie van diesel+elektro in boten? Benieuwd of ze een dergelijke setup ook in auto’s willen gaan toepassen. Waarom niet eigenlijk?

@ricardo: Volvo gaat in elk geval diesel met elektro combineren in de V60 plug-in hybrid. Ze gaan beginnen met een serie van 1000 auto’s, die overigens al helemaal uitverkocht is.

Hybride boten zijn echt niet nieuw. In Nederland schijnen ook al een aantal hybrides rond te varen. (Zie http://www.yachtfocus.com/gebruikte-boten-te-koop/details/de-valk-zeeland/1142147/nieland-boxer-39-hybride.html )

Weinig nieuws lijkt mij zo. Schoenmaker, blijf bij je leest. Ik wil eerst meer (betaalbare) electrische auto’s zien, waarbij range minder problematisch is.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.