Q3
Of deze ook zullen worden uitgevoerd is afwachten.

Tot op heden is er nog geen volledige elektrische SUV of crossover van Audi, al zal daar in de toekomst verandering in komen. De eerste elektrische SUV van het merk rolt in de toekomst in België van de band en ook andere modellen zullen een emissievrije kuur krijgen.

Eén van de kandidaten is de nieuwe Q3. Welja, deels dan. De volgende generatie wordt in 2018 verwacht en mogelijk komt Audi met een groene variant van de stads-SUV. De motivatie voor deze gedachte is het feit dat de nieuwe Q3 naar verwachting op het bekende MQB-platform van de Volkswagen Groep komt te staan.

Een volledige elektrische auto zal het waarschijnlijk niet worden, maar een (plug-in) hybride behoort sterk tot de mogelijkheden. Van de Q7 is er immers een e-tron en ook van de A3 bestaat een groene versie. Naar verluidt zal de elektromotor van de Q3 e-tron een 1.4 TFSI als maatje krijgen.

Een volledige elektrische Q3 is overigens niet onmogelijk. Audi kan de techniek van bijvoorbeeld de nieuwe e-Golf gebruiken voor de volgende generatie Q3. Volgens AutoExpress overweegt het automerk uit Ingolstadt deze mogelijkheid. De BMW X1-concurrent werd eerder dit jaar nog voorzien van een kleine update.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.