Pininfarina PF0: de elektrische Bugatti-tegenhanger
Een prachtige nieuwe elektrische supercar, aan de hand van het Italiaanse Pininfarina?

Elektrische supercars kennen we al genoeg, maar van een gerenomeerd en bekend designfirma zien we ze zelden. Automobili Pininfarina werkt op de achtergrond aan een elektrische auto die momenteel naar de naam PF0 luistert. Het is de bedoeling dat het model in 2020 op de weg verschijnt.

Nu is 2020 nog ver weg en om alvast de aandacht op zich te vestigen is Pininfarina begonnen met een teaser offensief. Het autobedrijf geeft aanwezigen op Pebble Beach volgende week een exclusieve preview. Wij, ‘het gewone volk’, moeten het met deze teasers stellen. Pininfarina laat een stukje van de geavanceerde cockpit zien.

De PF0 moet straks vergelijkbare specs met een Bugatti Chiron hebben. Het grote verschil is dat de Pininfarina volledig elektrisch is. De hypercar sprint volgens het merk in minder dan twee seconden naar de honderd met een topsnelheid van meer dan 400 km/u. Met een volle batterij heeft de PF0 een actieradius van meer dan 500 kilometer. Er worden slechts 150 exemplaren van de elektrische auto gemaakt.

Pininfarina PF0: de elektrische Bugatti-tegenhanger


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.