Het beroemde Turijnse designhuis Pininfarina is een opmerkelijke weg ingeslagen. Ze mogen dan geen auto’s meer produceren, in Milaan hebben ze wel een hybride-bus onthuld. De personenvervoerder is een voorproefje van wat Pininfarina allemaal met een bestaand bus-platform kan.

Volgens de Italianen is het namelijk stukken goedkoper om bestaande bussen naar zuinige hybride-modellen om te bouwen. Dat hebben ze dan ook met dit groen-wit-rode exemplaar gedaan. De 17-jaar oude Iveco-bus werd ontdaan van zijn aandrijflijn en daarvoor in de plaats kwamen twee e-motoren van Magneti Marelli om de achterwielen aan te drijven. Een 1.3-liter Multi-jet dieselmotor wordt vervolgens gebruikt om het lithium-ion batterijenpakket van stroom te voorzien. Ook tijdens het remmen wordt energie opgewekt. Deze aanpak is 60 procent goedkoper dan het aanschaffen van compleet nieuwe hybride-bussen, aldus Pininfarina.

Voorlopig is er nog maar één model van deze hybus, die wordt getoond op het MobilityTech forum in Milaan en is ontwikkeld door Pininfarina’s Design en Engineering Center.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Pininfarina is een “designhuis”. Maar dit design ziet er niet echt vernieuwend uit…

@autoblogger: In tegendeel zelfs, dit lijkt op een normale stadsbus.
.
Misschien dat ze dit op een vrijdag middag ontworpen hebben. Even snel voordat je naar huis gaat.

@autoblogger @Larrs: Ik dacht ook al dat het verschrikkelijk verouderd eruit zag. Als je de tekst leest echter, weet je ook waarom. Het is een 17 jaar oude Iveco die ze omgebouwd hebben tot hybride…

Gieren, een bus met een 1.3 Turbo diesel 🙂
Da’s pas downsizing… 🙂

Ter info: Een stadsbus van zulke afmeting heeft gebruikelijk een 6.7 a 8.5L blok…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.