Een elektrische hypercar in het vooruitzicht stellen is leuk en aardig, maar zie het eens waar te maken. De Pininfarina Battista wordt uitgeprobeerd en doorontwikkeld.

De Pininfarina Battista is goed voor 1395 kW (1900 pk) en 2.300 Nm. Dat een hypercar in staat is om zoiets dergelijks te leveren lijkt haast onaards en zolang de productie niet van start is gegaan, is het dat ook. Het mag heuglijk nieuws heten dat de Battista wordt getest.

De Italianen hebben de auto meegenomen naar het Nardò Technical Centre en aan een snelheidstest onderworpen, ook is een stuk of wat keer gesprint. Het is het begin van een uitgebreider testprogramma. Met negen exemplaren wordt zowel op de weg als op verschillende testlocaties gereden. Vanzelfsprekend wordt het chassis verder geperfectioneerd en worden oneffenheden en rauwe randjes zoveel mogelijk weggenomen. Ook moet een officiële typegoedkeuring worden afgegeven, er moet worden gezorgd voor homologatie van de auto.

Wat Pininfarina betreft wordt de Battista een soort van wonderauto. De hypercar is connected, heeft verschillende rijmodi, elektromotoren op alle vier de wielen voor een optimale vermogensverdeling en krijgt “geluidbeleving” – altijd affreus voor een ev.

Levering van de ev gaat naar verwachting van start in 2021.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.