Piech Mark Zero
Een sportwagen die in iedere denkbare situatie garant staat voor goede cijfers, want ook bij de snellader wordt buitengewoon goed gepresnteerd.

Piech is het nieuwe merk van Anton Piëch, zoon van de voormalige VW-topman Ferdinand Piëch. De eerste auto van het merk is de Mark Zero. Een klassiek gelijnde, volledig elektrische sportwagen. De auto wordt voorzien van liefst drie elektromotoren die gezamenlijk 450 kW (611 pk) leveren, met het snelheidspotentieel is dus weinig mis. Verder moet de auto volgens de WLTP-norm 500 kilometer ver komen.

Maar dat is niet het enige. Er wordt beloofd dat de Piech Mark Zero heel erg snel weer opgeladen kan worden. Opladen tot 80 % duurt niet langer dan acht minuten, voor een volledig opgeladen accupakket vergt twaalf minuten. De enige moeite die hiervoor hoeft te worden gedaan is het opzoeken van een ultra-snellader die 350 kW levert. Er kan ook voor worden gekozen om de auto op te laden via een snellader van TGOOD, eigenlijk is dit een soort powerbank op koelkastformaat, die veel stroom kan leveren. Hiermee is namelijk opladen in vijf minuten mogelijk. Veelbelovend.

Zoals verwacht kan worden van een Duitse autobouwer, maakt de sportwagen zijn opwachting op de Groene Hel ofwel de Nürburgring. Tests met een prototype gaan van start in 2020. Er wordt een niet al te subtiel gesneerd naar Tesla, want het is de bedoeling dat de Mark Zero niet warmloopt.

Verder wordt gemeld dat het maar amper nodig is om te remmen – buiten het circuit toch zeker – bij het loslaten van het gaspedaal stroompedaal remt de auto sterk af, hetgeen sportief rijden zeer goed mogelijk maakt. Uiteraard vervliegt die remenergie niet, die wordt teruggewonnen en vloeit terug naar het accupakket. Dat scheelt allicht weer wat verbruik op het circuit.

Het is te hopen dat de verwachtingen worden ingelost. Volledig elektrische sportwagens zijn ronduit interessant, in doodse stilte zijn ze enorm snel en kunnen toch het nodige spektakel bieden. (Via: edison.handelsblatt.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.