Picnic busje en bezorger
Om de stormachtige groei voort te kunnen zetten, zodat iedereen zijn boodschappen kan doen bij de online supermarkt.

De oprichting is nog maar anderhalf jaar geleden, in die tijd is boodschappendienst Picnic stormachtig gegroeid. Het bedrijf is uitsluitend gericht op bezorging van boodschappen. Er hoeven dus geen supermarkten gebouwd te worden op dure locaties.

In plaats daarvan wordt bezorgd met voor de supermarkt aangepaste elektrische bezorgwagens. Er wordt gewerkt volgens het princpe van de SRV-man, iedere straat wordt één keer aangedaan. Dat in tegenstelling tot andere bezorgdiensten, die mensen voor een bezorgtijdstip laten kiezen en daarom kriskras door de stad moeten rijden.

Direct na de komst van Picnic viel het op dat de app in het hele land gedownload werd. Dat terwijl eerst alleen bezorgd werd in Amersfoort en later ook in Almere en Utrecht. Met de gratis bezorging van boodschappen wordt dus voorzien in een behoefte. Vandaag werd bekend gemaakt dat er door een viertal Nederlandse familiefondsen liefst € 100 miljoen in het bedrijf gestoken wordt. Dat zijn NPM Capital (SHV Holdings), De Hoge Dennen, Hoyberg en Finci.

Deze investering maakt het voor Picnic mogelijk om enorm uit te breiden en uiteindelijk door heel Nederland te gaan leveren. De groei moet in de komende drie jaar leiden tot vijf distributiecentra, 70 hubs en 2000 elektrische bezorgwagens. Daarmee wordt de concurrentie met Albert Heijn en Jumbo aangegaan.

Het laten leveren van boodschappen aan huis, in plaats van met de auto naar de supermarkt gaan, levert milieuwinst op. Picnic rijdt met Mega E-Workers. Die zijn klein, smal, wendbaar en hebben elektrische aandrijving.

Dat elektrische busjes worden toegerust op de gebruiker is niks nieuws, DHL rijdt bijvoorbeeld in de stad met de Streetscooter Work.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Leuke ontwikkeling, en ernstige bedreiging voor traditionele (grote) supermarkten.

Nu nog drones inschakelen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.