Piaggio e-bike
De Piaggio Group heeft het Electric Bike Project opgezet om vrijheid in mobiliteit te realiseren met respect voor het milieu.

De Vespa-ingenieurs hebben in 1975 al een eerste elektrisch vervoermiddel ontwikkeld en enkele jaren terug verscheen de eerste schets van een hybride scooter op hun tekentafels. Met het Electric Bike Project van de Piaggio Group is nu een geavanceerde E-Bike ontstaan. Deze e-fiets gaat veel verder dan een gewone fiets met elektrische aandrijfassistentie. Het hart van de Electric Bike wordt gevormd door een 250W-350W elektromotor, door de Piaggio Group geheel in eigen beheer ontworpen, ontwikkeld en geconstrueerd.

Een GPS/GSM module bevindt zich in de lithium-ion batterij en functioneert zowel als anti-diefstalsysteem als data-transmissie-unit. De aandrijving vindt plaats via een riem en een continu variabele automatische transmissie. Afhankelijk van het gebruik bedraagt de actieradius van de E-Bike 60 tot 120 kilometer.

Dankzij de PMP (Piaggio Multimedia Platform) technologie kan de smartphone worden verbonden met de Electric Bike. Met PMP kunnen constant nieuwe functies aan het systeem worden toegevoegd naast de bestaande functionaliteiten als het personaliseren van de instellingen voor de krachtbron en het navigatiesysteem. De Smart Navigator berekent de route op basis van beschikbaar kaartmateriaal voor fietsers en de elektrische actieradius.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.