Piaggio gaat elektrisch met de Ape
Ontmoet de Ape e-City.

Piaggio heeft in New Delhi, India het doek getrokken van de gloednieuwe Ape E-City. Een elektrische variant van de Ape speciaal voor de markt in India. Het merk zegt in te spelen op een markt waar grote vraag is naar dit soort voertuigen.

De driewieler is gemaakt voor last-mile reisoplossingen in het Aziatische land. De Ape E-City maakt gebruik van verwisselbare batterij technologie. Een lege accu kan verwisseld worden met een volle accu in slechts enkele minuten tijd. De productie van het voertuig is in de Baramati-fabriek in de provincie Maharashtra. De prijs van het voertuig zal in lijn komen te liggen met de prijs van een conventionele Ape.

Bij de presentatie van de Ape E-City waren onder meer Diego Graffi (CEO van Piaggio PVPL), Nitin Gadkari (minister van Transport in India), Vincenzo De Luca (ambassadeur Italiƫ in India) en Amitabh Kant (CEO Niti Aayog) aanwezig. Het initiatief van Piaggo kan steunen vinden bij de overheid van India. De overheid steunt duurzame initiatieven met betrekking tot mobiliteit.

De markt van elektrische voertuigen in India heeft momenteel een waarde van 71 miljoen dollar. Dat blijkt uit cijfers van P&S Intelligence P.L. De verwachting is dat deze waarde in 2025 toegenomen zal zijn tot circa 700 miljoen dollar.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.