Het laatste busje van PSA waarop we nog wachtten.

Eerder hebben we de officieel kunnen meedelen dat de Opel Vivaro-e en Citroën ë-Jumpy spoedig op komst zijn en voor de laatste van de drie is het verhaal niet heel erg anders. Dat is de Peugeot e-Expert. Hetzelfde busje, maar dan van Peugeot.

Dus ook hier een gelijke aandrijflijn, eveneens bekend van onder andere de Peugeot e-208 en DS 3 Crossback E-tense. De Peugeot e-Expert is goed voor een vermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm. Afhankelijk van de gekozen rijmodus wordt het vermogen beperkt, waardoor aan rijbereik wordt gewonnen. Er is keuze uit twee accugroottes, 50 kWh en 75 kWh. Snelladen gaat met 100 kW, regulier laden op drie fasen met maximaal 11 kW.

Er wordt geschermd met onderzoek, waaruit blijkt dat 80 % van de bestuurders van een busje per dag minder dan 200 kilometer rijdt. Niet geheel toevallig valt er met het kleinste accupakket 230 kilometer te rijden volgens de WLTP-norm, terwijl het grootste accupakket garant staat voor een rijbereik van maximaal 330 kilometer volgens de WLTP-norm.

Een batterij aan veiligheidssystemen zorgt ervoor dat de bestuurder altijd veilig op weg is, zo is er een collision alert, een automatische noodremfunctie en driver attention alert. Zoals mag worden verwacht is de infotainment op orde, Apple Car Play en Android Auto zijn beschikbaar. Het dashboard oogt aangenaam opgeruimd. Een selectiehendel ontbreekt, met knoppen kan de juiste rijstand (“P”, “R”, “N”, “D”) worden geselecteerd.

De Peugeot e-Expert zal in de tweede helft van 2020 beschikbaar zijn. Er hoeft dus niet lang te worden gewacht.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.