Peugeot e-Expert
Dat spreekt vanzelf. Deze dagen is het elektrificatie alom bij Peugeot, sterker nog, bij het volledige concern waartoe het merk behoort.

Bij de busjes zijn de ambities eveneens hoog. Die worden allemaal elektrisch. De Peugeot e-Expert is er naar keuze met een accupakket van 50 kWh en 75 kWh, dat levert respectievelijk een rijbereik van 200 en 300 kilometer op. Het is dus niet echt verwonderlijk dat Peugeot nu met dit bericht komt, want eerder bracht Citroën vrijwel exact hetzelfde nieuws. Het laadvermogen komt overigens uit op maximaal 1.200 kg, een aanhanger mag worden getrokken als die niet meer dan 1.000 kg weegt.

Van ieder nieuw model dat Peugeot sinds dit jaar op de markt brengt is er ook een (deels) elektrische uitvoering. Eén daarvan is de Peugeot e-208 en dat is gelijk al een sterk nummer. In 2021 komt er een nieuwe, volledig elektrische versie van de Partner, de e-Partner.

Overigens taxeert Peugeot het rijbereik als ruim voldoende, want onderzoek heeft uitgewezen dat een bestelwagen (heel toevallig) niet meer dan 300 kilometer op een dag rijdt. Veel bestuurders van een busje kunnen goed uit de voeten met een rijbereik van een paar honderd kilometer, met uitzondering uiteraard van de niet weg te cijferen klasse van langeafstandskoeriers, onderhoudsmonteurs en bouwvakkers die worden geacht met enige regelmaat aan het werk te gaan op een bouwplaats aan de andere kant van het land. Voor bezorgers of vaklui die in de eigen regio actief zijn is het echter prima.

Al met al lijkt het erop dat de Nissan e-NV200 na vele jaren eindelijk eens wat serieuzere concurrentie krijgt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.