Nederland gaat steeds milieubewuster rijden, zo merkt Peugeot Nederland. De prijsstijging van fossiele brandstoffen, maar ook de aanstaande verhoging van de bijtelling door het kabinet leiden tot een fors toegenomen vraag naar de nieuwe dieselhybrides 3008HYbrid4, 508HYbrid4, 508 RXH en het 100% elektrische model iOn.

Vooral de Peugeot 508HYbrid4 is een doorslaand succes op de Nederlandse markt. In de eerste maanden na de introductie zijn al meer dan 1.000 508HYbrid4’s verkocht. Deze worden de komende weken op kenteken gezet. Peugeot heeft inmiddels extra auto’s naar Nederland laten verschepen om aan de grote vraag te voldoen. Het grote succes van de 508 werd eerder al onderstreept doordat in februari de 508 SW de best verkochte leaseauto van Nederland was.

“Er is sprake van een grote vraag uit zowel de particuliere als de zakelijke markt” meldt algemeen directeur Frédéric Templer van Peugeot Nederland. “De Peugeot 508HYbrid4 is een echte trendsetter, als eerste dieselhybride ter wereld in dit segment. Klanten vallen voor deze energiezuinige, stijlvolle en zeer compleet uitgevoerde gezinsauto. Een zelfde enthousiasme merken we voor de vierwiel-aangedreven allroad variant van de gloednieuwe Peugeot 508 RXH en de Peugeot 3008HYbrid4.”

Naast de milieuvriendelijke modellen die zijn uitgerust met de HYbrid4 technologie (3008HYbrid4, 508HYbrid4 en 508RXH) levert Peugeot ook de 100% elektrisch iOn. Om de Peugeot iOn voor een groter publiek toegankelijk te maken heeft Peugeot de vanaf-prijs met € 4.850,- verlaagd naar € 29.395,- incl. btw / bpm. De iOn blijft natuurlijk ook na 1 juli onder het 0% bijtellingstarief vallen. Dat betekent dat er geen extra milieubelasting zal worden geheven bij aankoop.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.