De Peugeot 508 komt als HYbrid4 op de markt. Dat zat al een beetje in de lijn der verwachting. Maar dat deze versie in de 14% bijtellingscategorie valt is opmerkelijk te noemen. De auto heeft immers de beschikking over niet minder dan 200 pk. De leasevariant heeft een vanafprijs van 39.720 euro gekregen en is vanaf medio 2012 verkrijgbaar.

De 508 HYbrid4 wordt een diesel-hybride. Net als de 508 RXH en Citroën DS5 Hybrid4 overigens. De dieselmotor levert een vermogen van 163 pk aan de voorwielen. De achteras krijgt de resterende pk’s van een elektromotor. Deze combinatie zorgt in de 508 HYbrid4 voor een wel hele lage CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer. En daarbij is het officieel ook nog eens een 4WD.

De 508 HYbrid4 zal als Blue Lease Premium leverbaar worden. Deze versie heeft naast de rijke uitrusting van de Allure ook nog Quadrizone Climate control en Xenonverlichting (inclusief grootlichtassistent) als extra standaarduitrusting. Voor niet-leaserijders is het ook mogelijk om een 508 Allure HYbrid4 te bestellen. De prijs voor deze versie is €42.000.

Voetnoot: Leaserijders kunnen tot 1 juli 2012 profiteren van de 14% bijtellingsregeling voor de 508 HYbrid4. Daarna valt de auto in de 20%-klasse. Vanaf mei volgend jaar -als deze uitvoering op de markt komt- zal het dus heel even storm lopen bij Peugeot.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Netjes hoor, echt een bizar zuinige (en grote) auto…

@autoblogger: Gaan jullie nu al zelf op elkaars berichten reageren hier?:p

Ot: h is mij te duur om os particulier te rijden, denk ie dat er veel mensen anders over denken.

@meneersander: tuurlijk ga ik op deze site reageren;)
Daarnaast vind ik de diesel-hybride oplossing van PSA wel interessant.

En het gaat hier uiteraard om zakelijk rijden, particulier is een ander verhaal.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.