De Peugeot 308 SW deelt slechts de naam met zijn voorganger. Geheel in het nieuw gestoken, de Blue Lease en Blue Lease Executive varianten vallen binnen de 14 procent bijtellingscategorie.

De stilisten van Peugeot hebben een grote break ontworpen (4,58 m lang en 1,47 m hoog) die tegelijk stijlvol, stoer en sportief is. Dankzij de ruime afmetingen biedt de wagen veel ruimte, een slimme indeling en praktische gebruiksmogelijkheden.

De bagageruimte heeft een inhoud van 610 liter (VDA 210). Door de efficiënte vormgeving is de beschikbare ruimte maximaal te benutten. Praktisch in het gebruik (achterbank in één beweging vanuit de bagageruimte neer te klappen) en efficiënt (volledig vlakke laadvloer). De hoogwaardige afwerking van de bagageruimte zorgt voor een topklasse-uitstraling.

De nieuwe Peugeot 308 SW staat op hetzelfde platform (EMP2) als de 5-deurs 308. Dit platform wordt geprezen vanwege het lage gewicht en de dynamische weggedrag. De auto weegt in totaal 140 kg minder dan zijn voorganger. De nieuwe PEUGEOT 308 SW is een break met de dynamiek en het sportieve karakter van een vlotte hatchback.

De auto is leverbaar met Euro 6 benzine- en dieselmotoren, die garant staan voor goede prestaties en een lage uitstoot. Een BlueHDi versie met een CO2-uitstoot van slecht 85 g/km vormt de nieuwe norm in dit segment.

Binnenin zorgt de moderne en innovatieve Peugeot i-Cockpit voor een geheel nieuwe rijsensatie voor zowel de bestuurder als zijn passagier. De kwaliteit van de nieuwe PEUGEOT 308 SW is terug te vinden in de aandacht voor elk detail met als doel om de beste in zijn klasse te worden en sluit helemaal aan bij de up-marketstrategie van het merk. De nieuwe Peugeot 308 SW wordt gebouwd in Sochaux, de motoren komen uit de fabrieken in Trémery en Douvrin.

Kijk voor de foto’s HIER op Autoblog.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.