Weer een nieuwe auto van het concern dat van PSA tot Stellantis verworden is.

Het gaat in dit geval om de Citroën ë-Berlingo. Opnieuw met de bekende elektrische aandrijflijn die in iedere ev van de merkgroep wordt toegepast. Het gaat om een motorvermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm. Het compacte personenbusje wordt altijd voorzien van een accupakket met een opslagcapaciteit van 50 kWh, wat een rijbereik van 280 kilometer oplevert.

Als de behoefte uitgaat naar een praktisch personenbusje, dat zowel plaats biedt aan personen als een ruime hoeveelheid bagage, hoeft niet verder te worden gezocht. De Citroën ë-Berlingo is er in twee uitvoeringen, als M is de lengte 4,40 meter, terwijl de XL 4,75 meter lang is. Dat levert een bagageruimte op van respectievelijk 641 liter en 806 liter. De grote versie is er ook in een zevenpersoons uitvoering.

Zaken als een head up display, hill start assist, parkeersensoren aan de voorkant, een breedbeeld achteruitrijcamera, intelligente koplampen, een parkeerassistent, pauzeverklikker en aanhangerstabiliteitssysteem zijn beschikbaar.

Het elektrische busje wordt eind 2021 bij de dealers verwacht en zal worden vergezeld door de Citroën ë-Jumpy en ë-Jumper.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.