Zal deze ooit het levenslicht zien?

Opladen met een duizelingwekkende snelheid en een eindeloze levensduur, dat wil iedereen wel.

Onderzoekers van de Penn State University claimen een accupakket te hebben ontwikkeld met zeer gunstige eigenschappen. Het om een ​​goedkoop en lichtgewicht accupakket, met een lange levensduur. Door gebruik te maken van een nikkelfolie en aanwezigheid van een externe cel, wordt gezorgd voor optimaal temperatuurbeheer. De nikkelfolie warmt op en dan wordt bij een temperatuur van 60° C de cel geopend om warmte af te voeren.

Het nieuwe accupakket zou een levensduur hebben van een goede 3 miljoen kilometer. Het materiaalgebruik is eenvoudig en het temperatuurbeheer doelmatig. Qua opslagcapaciteit wordt gerekend op een alleszins bescheiden 40 kilowattuur, terwijl het bijbehorende vermogen van de elektromotor 300 kW (409 pk) kan bedragen.

Jammer genoeg ontbreekt toelichting over de laadsnelheden die worden gehaald en wordt evenmin verklaard hoe het mogelijk is dat een rijbereik van 400 kilometer valt te halen bij een opslagcapaciteit van 40 kilowattuur. Een gemiddeld verbruik van 10 kWh/100 km is namelijk nogal optimistisch.

De portee van de universiteitsmedewerkers is dat het accupakket bijdraagt aan goedkopere ev’s, beschikbaar voor de massa. Dalende prijzen van accupakketten zijn aan de orde van de dag, we gaan meemaken wat het bodemtarief wordt.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.