De groene ambities van Het Vaticaan worden niet onder stoelen of banken gestoken. Met Mercedes zijn ze onlangs in gesprek getreden om een hybride-pausmobiel samen te stellen, en van de Italiaanse EV-makers NWG kregen ze onlangs een ‘Zero’ uitgereikt. De volgende die de elektrowensen van de Paus vervuld is Renault, zij doneren twee aangepaste versies van de elektrische Kangoo Z.E.

Voor bij het zomerhuisje van Paus Benedictus XVI in het Italiaanse Castel Gandolfo is een wit exemplaar van de Kangoo Z.E. beschikbaar gesteld. De ‘personenbus’ is uitgerust met een 60 pk sterke elektromotor en een lithium-ion accu, die een actieradius van 170 km bewerkstelligt. De Franse coachbuilder Gruau heeft het interieur aangepakt om achterin twee comfortabele zitplaatsen te creëren.

Renault’s CEO Casrlos Ghosn had ook nog een tweede verrassing in petto voor de Paus. Het Corps of Gendarmerie Corps of Vatican City, een beveiligingseenheid, krijgt een blauw exemplaar met witte en gele striping aan de zijkant.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.