De Paus met een Opel
Weer een PR-momentje voor de Paus, en voor Opel. Samen op weg naar een CO2-emissievrij Vaticaan.

Opel wil op deze manier een bijdrage leveren aan de ambitie van het Vaticaan om Vaticaanstad het eerste CO2-emissievrije land ter wereld te maken. Gebruik van groene energie en elektromobiliteit staan al hoog op de agenda, maar nu krijgt die missie een extra impuls. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel, heeft Paus Franciscus de sleutels van de nieuwe Opel Ampera-e overhandigd. De Paus had overigens al een Nissan Leaf, maar als hij moet zwaaien dan laat hij zich vervoeren in relatief grote en onzuinige auto’s zoals deze Hyundai of deze Jeep.

De overhandiging van de Opel Ampera-e voltrok zich tijdens een conferentie in het Vaticaan, genaamd ‘Laudato Sì’, gericht op duurzame communicatie en innovatie. Neumann: “We zijn trots dat we als Opel een bijdrage aan de ambitieuze doelen van Vaticaanstad kunnen leveren. Onze nieuwe Ampera-e brengt elektrische mobiliteit voor dagelijks gebruik een stuk dichterbij.

De Opel Ampera-e moet door zijn actieradius van 520 km (volgens NEDC) een impuls geven aan elektrisch rijden. Nu alleen nog wachten wanneer ie eindelijk naar Nederland komt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.