Steeds meer bedrijven nemen het initiatief om milieuvriendelijk rijgedrag te stimuleren en te belonen, bijvoorbeeld met een plek vooraan op het parkeerterrein. Doel is de uitstoot van CO2 te verminderen en hiermee klimaatverandering te beperken.

De hier getoonde foto is genomen door Gijs Bosman op een onbekend parkeerterrein. Op Schiphol is men echter ook begonnen met dit soort parkeerplekken, onder de noemer ECO2 Parking. Als u beschikt over een milieuzuinige kleine of hybride auto jonger dan het jaar 2000 met een uitstoot van 110 gram CO2/km of minder, dan kun je een speciaal vignet aanvragen. Helaas is er momenteel een wachtlijst voor deze ECO2 vignetten. De belangstelling voor ECO2 Parking heeft namelijk de verwachtingen van Schiphol overtroffen en het aantal uitgereikte vignetten heeft het maximum bereikt. Er wordt nu onderzocht of dit aantal uitgebreid kan worden.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Is het niet beter om juist de “vieze” auto’s een plek vooraan te geven, zodat die minder ver hoeven te rijden? Dat zou pas echt voordeel opleveren.

@autoblogger: Voor het milieu wel ja. De overheid zet liever de parkeerplaatsen zo snel mogelijk vol met zuinige gebakjes, zodat de “grote jongens” de hele dag benzine verbranden om een plek te vinden.

Verder ben je met een rode G-label-sticker op je ruit wel een erg makkelijk doelwit voor green-peace.

Dat is geen onbekend terrein, dat is de parkeerplaats van Innovam aan de structuurbaan 2 in Nieuwegein. één van in totaal 3 van deze plekken. De eerste in Nederland.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.