Renault ZOE scanauto
Haters are gonna hate. De combinatie van een elektrische auto en parkeerbeheer zal op sommigen hetzelfde effect hebben als een rode lap op een stier.

Laat me verder geen woorden vuil maken aan de ondankbare taak van het uitschrijven van parkeerboetes – iemand moet het doen – en ook niet aan de elektroautohaat die menigeen blijft koesteren. In deze Renault ZOE komt voor de haters het slechtste van twee werelden samen. Parkeerbeheer staat altijd garant voor een klaagzang en met een elektrische auto haal je de hoek van de straat niet eens, toch? Dat is dan wel weer gunstig. Hoe minder kilometers de parkeerwacht aflegt, hoe beter. Als ze vantevoren maar even laten weten door welke straat ze vandaag rijden.

De gemeente Bergen op Zoom heeft een Renault ZOE in dienst genomen bij de afdeling parkeerbeheer. Het is een scanauto; kentekens van de geparkeerde auto’s worden gescand, waarna digitaal wordt gekeken of er is betaald voor het parkeren en nog altijd digitaal een boete uit kan worden geschreven. Eenvoudig en efficiĆ«nt. De auto wordt verder ingezet voor milieuhandhaving, toezicht en signalering.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.