Op de autoshow van Parijs werd onlangs door een kleine Franse firma een elektrische roadster gepresenteerd – vergelijk de auto gerust met de Tesla Roadster – met plek voor twee en uitgevoerd met permanente vierwielaandrijving. Damien Biro, het brein achter dit project, claimt inmiddels 15 orders voor de auto in de zak te hebben.

Lichtgewicht
De Pariss Electric is een open tweezitter met een lengte van 360 cm en een wielbasis van 230 cm. Door het toepassen van een koolstofvezel body op een buizenchassis, samen met het gebruik van aluminium, wist de Franse startup het gewicht op slechts 750 kilogram te houden. Of dit ook voor het productiemodel geldt dat in 2013 op de markt komt is natuurlijk nog even afwachten.

4WD en 200 km
De auto heeft zowel voor- als achterin een elektromotor en beschikt daarom over permanente vierwielaandrijving. Het totale vermogen bedraagt 100 kW (134 pk) en komt op papier 200 km ver op één acculading. Verdere specificaties over het accupakket geeft het bedrijf niet vrij, behalve dat de batterijen middels een 220V-aansluting na 5 uur zijn opgeladen.

Vanaf 60.000 euro
Als vanafprijs geeft het Franse bedrijf een bedrag van 60.000 euro op. CEO Damien Biro zegt de eerste van vijftien bestellingen in het eerste kwartaal van 2013 uit te willen leveren. Het plan is om er in 2014 nog eens 30 te produceren.

Een video van het rijdende prototype is op Autojunk.nl te bekijken.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Leuke stadskar. Hij is alleen errug duur…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.