Watertaxi van Seabubbles
Er zijn plannen om meer vervoer op de Seine plaats te laten vinden.

Het gaat gelijk om een lichtelijk futuristisch transportmiddel; catamarans op klein formaat, die ook nog eens erg aerodynamisch zijn. Met volledig elektrische aandrijving, hoewel een brandstofcel ook wordt overwogen. Sea Bubbles is het project van schipper Alain Th├ębault en surfer Anders Bringdal.

Het vervoer zou de traditionele taxi deels kunnen vervangen. Dit tegen gelijke kosten voor de gebruikers, die in Parijs overigens ook kunnen kiezen voor een taxi op waterstof. Veel technische details zijn niet onthuld, wel is duidelijk dat de kruissnelheid op 30 kilometer per uur ligt. Met de auto is het in de stedelijke omgeving een constant optrekken en afremmen, dan ligt de gemiddelde snelheid ook niet direct hoog. Verder wordt een catamaran-bus overwogen, als aanvulling op het bestaande openbare vervoer.

Zoals zovele steden is ook Parijs bezig met een verduurzamingsopgave. Er kan meer plaatsvinden op het water, waarbij de keuze voor milieuvriendelijke aandrijvingsvormen niet moet worden vergeten. De overweging is om Crit’Air-milieuvignetten naar het water te brengen, wat bepaald niet verkeerd zou zijn aangezien schepen maar nauwelijks aan uitstootnormen hoeven te voldoen. (Via: liberation.fr)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.