Toyota Mirai safety car
In Europa denken we bij safety cars vooral aan snellere auto’s die met gepaste snelheid een race neutraliseren, niet per definitie aan milieuvriendelijke EV’s of zelfs FCEV’s. Toyota wil wat aan dat beeld doen middels de Mirai.

Hoewel we in Nederland voorlopig alleen nog maar kunnen dromen van de Toyota Mirai die op waterstof rijdt, zijn de Japanners niet te beroerd om flink wat exposure te genereren met hun vooruitstrevende én bijzonder schone auto. Gisteren is de Mirai ingezet als safety car bij een NASCAR race in Amerika. Niet bepaald een klasse die bekendstaat om z’n schone imago, maar vooruit.

Toch begrijpen we de keuze van Toyota wel. NASCAR is in Amerika enorm populair en dus een uitstekend middel om het publiek aan de Mirai te laten wennen. Een actieradius van zo’n 500 kilometer en tankbeurtjes à 5 minuten zijn prima cijfers, dat er alleen waterdamp uitkomt is een hele mooie bonus.

Het is overigens niet de eerste keer dat Toyota een minder voor de hand liggende safety car inzet. In 2009 werd al een Camry Hybrid gebruikt om een NASCAR race in goede banen te leiden. Ford had overigens de primeur om als eerste fabrikant een elektrische safety car in te zetten.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarom ook niet? Misschien dat ze een echte race-versie kunnen ontwikkelen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.