Parade Elfwegentocht met ev's
Friesland heeft kennis mogen maken met fossielvrije brandstoffen, wat dat betreft is de Elfwegentocht geslaagd te noemen. Een wereldrecord zat er echter niet in.

Het record blijft staan op naam van de E-Parade in Helmond, daar kwamen in maart 2017 in totaal 746 volledig elektrische auto’s bijeen. De organisatie van de Elfwegentocht noemt zelf een aantal van 2.047 voertuigen, daaronder ook boten en een vliegtuig. Er was een parade over de weg, maar op hetzelfde moment voer ook een stoet boten naar Leeuwarden en vloog een volledig elektrisch vliegtuig over. Zo ongeveer iedereen die dat wilde, kon gewoon meedoen. Iedereen met een vervoersmiddel dat geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen was namelijk welkom. Dat betekent dat er ook gewoon kon worden gefietst.

Daarmee is de Elfwegentocht daadwerkelijk een fossielvrij feestje geweest, voor alle Friezen. Maar het aantal elektrische auto’s was te beperkt om een record te halen. Dankzij de Elfwegentocht hebben Friezen kennisgemaakt met het delen van elektrische auto’s, of met blauwe diesel. Ook was de fiets of het openbaar vervoer vaker dan normaal het vervoersmiddel van voorkeur.

Beeld: Parade Elfwegentocht met ev’s (@pvandamcom via Twitter) en hieronder alternatieve vervoersmiddelen (@BoswachterSas op Twitter)

Elfwegentocht met alternatieve vervoersmiddelen


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.