Tesla Model 3
Zou een eenvoudig tekort aan accupakketten soms de oorzaak zijn van een allesbehalve overvloedige productie van de Tesla Model 3?

Wel als we de woorden van Kazuhiro Tsuga, CEO van Panasonic, mogen geloven. Dat is uiteraard goed nieuws. Eerder deze maand werd namelijk bekend dat de kwartaalproductie van de Model 3 uitkwam op 260 auto’s in plaats van het streefgetal van 1.500 auto’s. Dit hele jaar worden er naar verwachting 3.005 stuks van de Model 3 gebouwd . Als oorzaak daarvan werden production bottlenecks aangevoerd. Dat kan van alles zijn.

Volgens Tsuga zal “Het proces (voor de accupakketten) snel worden geautomatiseerd, waarna het aantal auto’s dat wordt geproduceerd sterk zal toenemen.” De productie in de Gigafactory kan dan eindelijk normale getallen aannemen. Daarna is het hopen dat de wachtlijsten voor de Tesla Model 3 snel worden weggewerkt.

Analisten dat Panasonic een wat te sterke relatie met Tesla is aangegaan; het maakt het bedrijf sterk afhankelijk van de strategie van Tesla. Ondertussen is Panasonic wel degelijk van plan om een nieuwe fabriek te bouwen in China en extra productielijnen te openen in Japan. Naar verluidt gaat Panasonic ook leveren aan Honda en Toyota. (Via: reuters.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.