Panasonic Thuisaccu
Een opvallende stap, aangezien Panasonic toeleverancier is van Tesla’s autoaccu’s en nauw betrokken is bij de bouw van Tesla’s Gigafactory.

Toch weerhoud de samenwerking met Tesla Panasonic er niet van om voet aan de grond te willen krijgen in de Europese markt voor thuisaccu’s. Het Japanse merk verwacht binnen drie jaar jaarlijks circa 75 miljoen euro om te zetten in deze markt, de Japanse verkopen niet meegerekend, aldus duurzaambedrijfsleven.nl.

Panasonic’s LJ-SK84A-thuisaccu heeft een capaciteit van 8 kWh, waardoor consumenten voor een zeer groot deel van hun stroomconsumptie zelfvoorzienend kunnen zijn met eigen zonnepanelen. Momenteel worden Panasonic’s thuisaccu’s al verkocht in Japan, terwijl een marktintroductie in AustraliĆ« op handen is. Daarna volgt Duitsland, later gevolgd door andere EU-landen.

Behalve Tesla’s Powerwall en deze Panasonic LJ-SK84A is ook Daimler actief op de markt voor thuisaccu’s. Zij verkopen onder de Mercedes-naam een vergelijkbaar product.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Niet heel opmerkelijk. Tesla en Panasonic delen door hun gezamelijk eigendom in de superfactory voor lithium packs, het belang om zoveel mogelijk producten met deze componenten aan de man te brengen. Economies of scale!

Misschien heeft Tesla bepaalde technologie aan Panasonic gelicenceerd waardoor Pan. dit product heeft kunnen ontwikkelen.

Grappig is wel om te zien hoe ver ze qua design uit elkaar liggen. De Tesla Powerwall is ook nog prachtig om te zien. Dit ding van Pan. is een spuuglelijke box. Maarja, als het toch alleen maar in de kelder hangt…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.