Tesla Model 3
De verkoop van Tesla’s kleinste moet eerst op gang komen, voordat Panasonic eraan kan gaan verdienen.

De langverwachte introductie van de Tesla Model 3 ligt inmiddels alweer achter ons en de eerste exemplaren zijn de weg op gegaan. Wil je bijgepraat worden over Tesla’s kleinste? Sla DIT artikel op Autoblog er dan op na.

Leverancier van de accupakketten van de Model 3 is Panasonic. Deze Japanse fabrikant is verantwoordelijk voor de productie van de accupakketten in Tesla’s Gigafactory 1 in Sparks in de Amerikaanse staat Nevada. De afgelopen maanden werd er nog geld toegelegd op de productie van deze nieuwe accupakketten. Maar dat zou spoedig moeten veranderen. Volgend jaar wordt er ingezet op productie van batterijcellen van in totaal 35 GWh. Panasonic boekt overigens prima resultaten, in het afgelopen kwartaal (april – juni) werd er in totaal 83,93 miljard yen verdiend. Dat is de lieve som van 650 miljoen euro.

Het accupakket van de Model 3 bevat in totaal 2170 cellen. Die hebben een hogere energiedichtheid dan de cellen in de accupakketten van de Model S en Model X. Een groter formaat van de cellen betekent dat er in de Model 3 slechts drie modules nodig zijn, terwijl dat er in de Model S nog 16 zijn. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Misschien eerst het artikel nog een keer doorlezen.

Slechte vertaling van het orginele bericht.

83,93 Miljard Yen is 650 miljoen Euro. 3 nullen erbij svp bij de winst van Panasonic

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.