De immer voortschrijdende techniek maakt het mogelijk om steeds verder te kunnen rijden op één acculading. Ook in geval van Tesla’s, die nu al een aanzienlijk rijbereik hebben.
Tesla Model 3 Performane

Voorheen was Panasonic de vaste acculeverancier van Tesla. Dat is intussen veranderd. De Amerikaanse bouwer van elektrische auto’s werkt samen met zoveel mogelijk partijen, om aan grote hoeveelheden accupakketten te geraken.

Dat neemt niet weg dat de ontwikkeling bij Panasonic allesbehalve stilstaat. Er wordt een twintig procent hogere energiedichtheid in het vooruitzicht gesteld en kobaltvrije productie. Die hogere dichtheid moet binnen vijf jaar zijn bereikt, kobaltvrije productie is voorzien in twee tot drie jaar.

Het gaat om lithium-ion-cellen met een 2170-ontwerp, met momenteel een nikkel-kobalt-aluminium-samenstelling. Deze cellen hebben recentelijk een vijf procent hogere energiedichtheid gekregen.

Uiteraard snijdt het mes aan twee kanten. Accupakketten worden compacter, met behoud van de capaciteit. Er is dan een keuze tussen meer binnenruimte, of en royaler rijbereik. Onduidelijk is of er sprake is van een gewichtsafname.

In het najaar doet Tesla onthullingen over technische verbeteringen aan zijn auto’s, dan mogen een gewijzigde Tesla Model S en Model X verwacht. (Via: reuters.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.