Auto van Green Team Twente
Wie het verst komt, die wint. Hoe simpel kan het zijn?

Het Green Team Twente van de Universiteit Twente verrichtte goede zaken. Neerlands trots op de Eco-marathon, die plaatsvond tussen 25 en 28 mei in London. Het team behaalde de overwinning in de UrbanConcept-waterstofklasse. Op slechts 1 m3 waterstof werd een afstand van 278 kilometer af gelegd. Daarmee werd het Franse team La Joliverie Polytech Nantes van de technische universiteit uit Nantes verslagen. Deze gedoodverfde favoriet uit de klasse legde 241 km af op 1 m3 waterstof.

Vitto Bonnemayers, de teamcaptain van Green Team Twente meldt blij verrast te zijn met de winst. Bovendien hoopt hij dat de winst tot niets minder dan een hype leidt. Het kan de populariteit van de brandstof aanwakkeren.

Nog wat meer cijfers uit de andere categorieën. De aloude verbrandingsmotor blijkt zeer efficiënt te kunnen zijn. In de Prototype-klasse legde team Microjoule-La Joliverie van het Lycée Saint-Joseph La Joliverie uit Nantes 2.503 kilometer af op één liter brandstof. Scholieren blijken dus ook gewoon de klasseoverwinning te kunnen behalen.

Team Zero C van Itis Leonardo Da Vinci uit de omgeving van Modena (Italië) behaalde de eerste plaats in de volledig elektrische categorie, met een verbruik van 753 km/kWh. De Fachhochschule Stralsund (Duitsland) won in de klasse met prototype waterstofauto’s, met 880 km/m3. Da’s een goede 3 keer verder dan de Nederlanders op waterstof in de UrbanConcept-klasse deden.

Steeds indrukwekkende cijfers. Loeiver op een schamele hoeveelheid van om het even welke brandstof. Nu maar hopen dat ook de gemiddelde auto door dit soort wedstrijden ook wat efficiënter wordt.

Foto: de auto van Green Team Twente


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Er moet wel bij gezegd worden dat de prototype klasse totaal niet vergelijkbaar is met de auto van het Green Team. Deze rijdt in een andere klasse met compleet andere eisen.

Tijdens de race is bovengenoemde afstand niet afgelegd. Dit is het ingetekende verbruik.

@wouterjeuring: ingetekende=omgerekende

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.