Tesla Model 3 van boven
Dat betekent dat de Tesla Model 3 naast zo ongeveer iedere snellader geparkeerd kan worden en daar kan opladen, zonder dat hiervoor een dure adapter nodig is.

Het behoort tot de unique selling points van Tesla. Het uitgebreide Supercharger-netwerk, dat het mogelijk maakt om Europa te doorkruisen zonder dat er veel actieradiusstress aan te pas komt. Bovendien kan er gratis worden geladen. Maar de komst van de Tesla Model 3 luidt een grote verandering in bij het merk.

Niet alleen is deze auto relatief betaalbaar, de Europese Tesla Model 3 wordt ook voorzien van een CCS-aansluiting. Aangezien dat de standaard voor snelladen is in Europa, kan er met de Model 3 dus probleemloos gebruik worden gemaakt van vrijwel alle mogelijke snelladers. Toegegeven, met andere Tesla’s kan dat ook. Maar dan moet er wel wat moeite worden getroost, aangezien er dan een (dure) Chademo-adapter nodig is. Die is overigens bij Fastned-stations altijd aanwezig.

Tesla gaat de belangrijkste Europese Supercharger-stations snel ombouwen, zodat ook daar CCS-stekkers beschikbaar zullen zijn. Het lijkt er dus op dat de Tesla Model 3 uitsluitend gebruik maakt van de CCS-standaard voor snelladen.

Beeld: Tesla Model 3


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.