Mercedes
Ook het performance label van Mercedes gaat de duurzame kant op.

Niet alleen reguliere automerken maar ook performance labels moet eraan geloven. Het team van Car & Driver sprak met Mercedes over duurzaamheid tijdens de Detroit Auto Show. R&D chef van AMG, Ola Källenius, bevestigde dat AMG inderdaad op termijn met groene modellen gaat komen.

Hiervoor zou AMG bijvoorbeeld auto’s van het nieuwe EQ-label van Mercedes kunnen gaan aanpakken. Modellen van EQ zijn volledig elektrisch. De eerste EQ-auto van de Duitse autofabrikant zal een elektrische SUV zijn. Mercedes kondigde dit label afgelopen jaar in Parijs aan.

Het zal niet de eerste keer zijn dat AMG gaat werken aan een volledige elektrische auto. Van de Mercedes SLS AMG kwam er immers een E-Cell variant. Deze sportauto beschikte over vier elektromotoren die samen goed waren voor 533 pk.

Hybride
Op het gebied van hybrides werkt Mercedes aan een absolute hypercar die luistert naar de naam Project ONE. De auto zal de geblazen zescilinder uit de Formule 1 krijgen, in combinatie met elektrische kracht. Hypercars en hybride techniek is niet nieuw. Ook Aston Martin en Red Bull werken aan een hypercar met zowel hybride als conventionele techniek, en natuurlijk kennen we de Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari en de McLaren P1. Drie hypercars, alledrie met hybride technologie.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.