VW ID Vizzion
Om elektrische auto’s in de markt te zetten natuurlijk. Want het is wel de bedoeling dat de ID-reeks het gedroomde succes wordt.

De nieuwe vice-president van Volkswagen in Noord-Amerika is Matthew Rena, voorheen een hoge pief bij Tesla. De beste man heeft dus verstand van elektrisch rijden. Dat komt van pas bij Volkswagen. Het merk dat in Amerika het dieselschandaal maar nauwelijks te boven lijkt te zijn en op ge├»mproviseerde parkeerterreinen ergens achteraf zee├źn van teruggekomen dieselauto’s heeft staan.

Het is dus wachten op de ID-reeks. Daaronder modellen als de VW ID en de VW ID Buzz. De laatste auto zal wel eens kunnen uitgroeien tot een succes, de auto hint immers op de iconische VW Bus.

Rena moet elektrisch rijden binnen Volkswagen tot een succes maken. Bij Tesla is Rena programmamanager geweest van de Tesla Model S en Model X. Ook heeft hij bijgedragen aan verbetering van de Autopilot. Er wordt dus iemand binnengehaald met verstand van autonoom rijden.

Binnen Volkswagen wordt hij tot verantwoordelijke voor het MEB-platform gemaakt. MEB staat voor Modularer Elektrobaukasten en is het platform voor elektrische auto’s. De VW Passat van de toekomst, ofwel de ID Vizzion zou daadwerkelijk behoorlijk autonoom kunnen worden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.